26 augusti 2022

Genomklappningen

Staben hade det svettigt bara timmar innan match, ska vi bli 6,7,8 eller 9 till match. Högst oklart.

Det löser sig fint då spelarna visar hjärta för klubbmärket och väljer i sista stund att spela årets hetaste derby.

Monstret i mål, trebackslinje med Gianfranco, Bjärven och Jernbinho. Mittfält med Vaffanculo och Chippen 2. Magnifiksson på topp.

Tegera A och Persson ståtliga avbytare.

Unatletico har manfall och vill skjuta upp matchen 15-20 minuter så deras keeper kan komma. Styrelsen i FC Skitliv är prompt nere i katakomberna och får ett sådant uselt förslag nedröstat.

Med två avbytare tänker sig coach Quisling en rejäl gegenpress och snabba byten för att springa sönder ungspolingarna i Unatletico.

Snabbt byte blir det när Vaffanculo redan efter 30 sekunder försöker bryta en passning och stukar foten. Quislingen tittar besviket på Vaffanculo som uppenbarligen inte skött Quislingens rigorösa sommarprogram.

Quislingen ropar in Tegera A från avbytarbänken som tvärt får släcka sin cigg och sänka sin Local Hard Seltzer för att in och kriga. Och vilken coachseger när Tegera 4,5 minut senare får en genomskärare(!) av Jernbinho, snubblar lite och sedan rundar vikarierande Tim i Unatleticos mål och lägger in 1-0!

FC Skitliv är inte nöjda och trummar på till Quislingens stora förtret. Tänk defensivt! Dom kontrar ju sönder oss när exakt ALLA ska med upp i anfall.

Både Magnifiksson och Chippen 2 har fina lägen att utöka vår ledning men bränner fina lägen.

Chippen 2 får en chans till när Persson kommit in från bänken och nickskarvar bollen till Chippen som än en gång skjuter utanför.

Unatletico har svårt att skapa några farliga chanser mot ett stundtals kompakt skitlivsförsvar och Monstret skeppar upp en boll till targetplayern Persson som tar ned bollen fint, drar med sig sin försvarare ut mot sidlinjen och han stannar inte där! Nej, den goda herrn fortsätter att driva bollen ut över sidlinjen och han märker inget förrän han slår i stängslet borta vid Reningsverket. Oklart.

Samtidigt som Tegera A uppvisar den sämsta hörnvarianten vi någonsin producerat så ligger Vaffanculo och åmar sig på sidan. En i publiken tar på sig att försöka laga hans fotjävel med eltejp och efter en stund säger han att han är redo att försöka komma in igen om ett par minuter.

En stund senare avlossar Unatletico ett skott som knappt träffar Falu Kommun och på efterföljande inspark trycker Monstret upp en boll i riktning Persson och för en gångs skull träffar sagda målet. På Perssons struphuvud. Karln dör inte omedelbart utan hinner assistera Magnifiksson som får iväg en riktig toffel som Unatleticos målvakt lyckas undvika att rädda och det är 2-0!

Unatletico inser att deras keeper inte håller måttet och sätter ut honom på mittfältet. Absolut det sämsta dom kunde göra. I FC Skitlivs synvinkel åtminstone.

Direkt är vi tillbakapressade när de blir mer bollskickliga och springer överlapp och jävelskap så alla är förvirrade. Jernbinho sparkar ner en stackare på kanten och på efterföljande frispark lyckas Unatletico snurra upp Jernbinho igen och passa in bollen i slottet där de enkelt kunde raka in reduceringen till 2-1.

Det är lugnt, vi leder, vi behöver bara fokusera på vårt försvarsspel så kommer det här lösa sig manar Quislingen på sina mannar.

Jernbinho förstår inte ett ord vad norsken säger och beger sig ut på Tiomila i orientering i 5 minuter innan hans kompass har lotsat honom tillbaka där han borde vara.

Vaffanculo står och tuggar fradga och namedroppar pizzasorter på italienska; “Margherita, Calzone, Hosjö Special, släpp in mig!”

Quislingen viker ner sig och trots sin skadeskjutna fot tillåts Vaffanculo in på planen igen. 45 sekunder senare passar Vaffanculo bollen bakåt i tron att det står en medspelare där men istället får Unatletico komma fria längst kanten och ett inspel senare så är det 2-2.

Vaffanculo går av planen och säger att säsongen är över.

Quislingen ropar åt Tim i Unatletico att han gjorde det mycket bättre i mål och att han kan gå och ställa sig i mål igen men utan gehör.

2-2 i halvtid åtminstone. Slarviga mål vi släpper in men det är så FC Skitliv opererar.

Unatletico vill att vi ska skjuta upp andra halvlek 5 minuter så deras målvakt som skulle komma om 15 minuter hinner komma så att dom kan spela deras spel. Styrelsen på språngmarsch ner i katakomberna igen och tystar ner deras förslag igen.

Unatletico rivstartar andra halvlek och sätter en enorm press på oss och vi tvingas att gå tillbaka lite till vårt patenterade progressive passing-system för att freda oss.

Monstret levererar än en gång en boll som Tegera släpper lös all sin spänst på och nickskarvar utanför

Den självutnämnde assistkungen Jernbinho får måtta en inspark från sin vänsterkant och säger åt Persson att masa sig in i straffområdet. Sagt och gjort. Ett magiskt inlägg och en magisk panna senare så är det återigen ledning. 3-2!

Ett par minuter senare så är vi igång igen, Chippen 2 med en genomskärare till Magnifiksson som är så när på att sätta 4-2 men målvakten gör en fin räddning på friläget.

Motståndarna fortsätter att ha mycket boll och kommer i våg efter våg men där står Monstret med sin oxbringa och motar bort både skott och motståndare. På en förlupen genomskärare så plockar Monstret upp bollen och ser att Persson ser oerhört sugen ut på att starta en kontring. Ett snabbt utkast ger Persson en Autobahn längs kanten och när han närmar sig mål så kommer Chippen 2 med sådan fart att det bara hade kunnat slås av norsken om han hade blivit inbjuden till Chippen 2s hus där han har en inbyggd pizzaugn.

Monstret ropar febrilt till Persson att han ska ge fan i att passa så han får en assist men Persson väljer ändå att passa Chippen 2 som kan raka in 4-2 i tom bur.

Quislingen ropar att nu måste vi tänka oss för. Försvar i första hand! Vi leder med två bollar och vi behöver inte alla i anfall!

Det är ingen som lyssnar. Hela laget upp, bolltapp, fuck, jobba hem. Rinse repeat.

4-3 kommer mitt i slottet och det blir en touch på en FC Skitlivförsvarare och ställer Monstret i mål. Unatletico får blodad tand samtidigt som deras målvakt som skulle dyka upp om 15 för att sedan dyka upp om 5 fast egentligen senare, dyker upp.

Tegera A tilldelas ett taktiskt gult kort när han björnkramar en framstormande motståndare och förhindrar en livsfarlig kontring.

Quislingen står fortfarande och gapar att att vi måste försvara! Unatletico stannar med tre personer hela tiden men inte ens de klipskaste hjärnorna i FC Skitliv kan räkna ut att man borde stannade med kanske två helst tre personer om så är fallet.

Tegera A har dock en strimma spelintelligens när han med 2,5 minut kvar av matchen ställer upp för en inspark på vänsterkanten och ser att exakt alla i FC Skitliv står i straffområdet och allt är bara en olycka bound to happen. Ingen idé att riskera något tänker Tegera och tar sikte på Hälsinggårdsbryggorna 6km bort och trycker in den så långt i kärret han kan.

Quislingen jublar på sidlinjen över tilltaget! Unatletico letar boll i en ca 1,5 minut och norsken myser.

Men säg den lycka om varar. 30 sekunder kvar av matchuret och det blir återigen haveri i försvaret och Unatletico tillåts skeppa in 4-4 bakom en skymd Monstret.

4-4 blir slutresultat och trots en halvt besviken trupp efter genomklappningen så var det en bra poäng.