FC Skitliv - Ljiljan

1-0
12 september 2023

Säsongens nästa sista match och seriesegern var utom räckhåll för FC Skitliv medans Ljiljan var tvungna att vinna för att fortfarande vara med och slåss om ära och förbannelse då FC Old Boyz lämnat serien och Unatletico fått WO i sina sista två matcher.

Staben, vis sedan sist, valde att säkra upp med en 3-1-2 formation då mittfältet har en tendens att ignoreras i alla fall. Quisling i mål, Magnibrorsson, Tegera A och de Tjång i backlinjen. van der Haak fick det ärofyllda och omöjliga jobbet att agera mittfältare i FC Skitliv. Chippen 2 och Gianfranco fick leda anfallslinjen i avsaknad av Magnifiksson som inte kunde klockan. På bänken återfanns även Laurent Blanck som stod redo att hoppa in istället för kadavret som skulle komma gråtandes ut till bänken.

Halvleken inleds helt okey men det tar inte långa stunden innan Ljiljan tar över helt och FC Skitliv får barrikera sig och försvara för att gå på kontringar. Inte helt oväntat ändå.

Ljiljan tar sig framåt i banan och avlossar ett skott som Quislingen räddar och släpper retur rätt ut i banan men lyckas, mycket, graciöst att ta sig upp tillräckligt och sätta fram lillfingret innan Ljiljans striker skjuter av fingret på norsken. Snabb hörna efteråt och Quislingen har inte tid att grina men turligt nog missar de målet strax efter. Quislingen tar av sig handsken och tittar på fingret som inte ser anatomiskt korrekt ut och tillkallar dr Tegera som får circlejerka tills det hoppar tillbaka på rätt plats.

I en kontring lite senare rycker sig Chippen 2 loss på vänsterkanten och gör ett inspel till inspark på högra långsidan då ingen annan tyckte det var någon idé att följa med upp.

En frispark från egen planhalva letar sig in och Gianfranco var där med titanet och skarvade en boll som målvakten räddade fint.

Strax innan halvlek blir det haveri i Ljiljan och de gör en indianare som Tegera A snappar upp och ska bara lirka in den men målvakten är ute, 2m utanför sitt straffområde och tar den med handen. Frispark, gult kort och ett gyllene läge för FC Skitliv.

Vad som nu ska utspelas är det absolut sämsta frisparksvarianten i mannaminne. Tegera A och van der Haak ställer upp och diskuterar hur dom ska göra det här. Dom nämner efteråt att det diskuterades en petning under tiden dom stod där och en petning blev det men 50% av de inblandade var inte med på noterna. Tegera A tar årets längsta sats för att peta en boll och petar sen den till en van der Haak som inte har en aning om att det kommer en pet och sprattlar till med en skottfint och får över bollen på sin vänsterfot och lobbskottar bollen 14 m ovanför ribban och in i kärret.

Domaren suckar djupt, han har sett nog och blåser av halvleken.

0-0 i halvlek. Ser bra ut. Men van der Haak känner sig ensam så staben plockar ner en forward till mittfältet.

Andra halvlek är det spel mot ett mål och då är det givetvis inte Ljiljans mål vi pratar om. Försvaret får slita något kopiöst och Ljiljans superstar som kommit till andra halvlek och spelar i en annan tröjfärg än sina lagkamrater för att visa att han är superstar ställer till stor oreda.

Ju mer tillbakapressade vi blir ju mer ser Quislingen att det trycks upp mer folk i anfall, de Tjång på sin högerbacksplats går upp och tar hörnor, resten av försvaret följer med. Allt annat än vad matchplanen är.

Efter att en boll hamnar i Quislingens händer ropar han åt Magnifiksson att springa och hivar en boll ut mot vänsterkanten. Magnifiksson drar en spelare och ser Laurent Blanck på bortre och leverar en passning i riktning Blanck. Han tar emot den och den studsar upp en millisekund innan skottet avlossas och det hivas in i kärret istället för mål. Enkelt.

Vi är mycket tillbaktryckta och de Tjång rensar en boll så långt att halva halvleken försvinner medans Ljiljan får leta en boll borta vid reningsverket. Välbehövlig vila och när spelet väl sätter igång igen så är de Tjång på´t igen. Quislingen skriker rensa och de Tjång får en felträff med vänsterfoten som blir till en magisk passning till Magnifiksson som levererar än en gång. 1-0 med en smekning i bortre!

Publiken är helt hänförda av spelgeniet de Tjång.

Ljiljan fortsätter att mata framåt och är inte Quislingen ivägen så är Magnibrorsson där och bufflar, Tegera A sätter ansiktet framför skott, rensar på mållinjen, de Tjång täcker skott. En uppvisning i defensiv briljans helt enkelt.

Det är trötta pojkar som knappt kan stå upp när Magnifiksson får ett gyllene läge att punktera matchen men sätter den 30 meter över från mållinjen. Unika spetsegenskaper.

Det absolut sista som händer innan domaren blåser av matchen är en skott i Quislings stolpe och vi håller undan helt mirakulöst och vinner matchen.

Nästa vecka är det säsongsavslutning med Unatletico som mästare i kavaj och matchen om andra platsen står mellan FC Skitliv och Ljiljan. Vinst eller oavgjort för FC Skitliv och vi är tvåa. Förlust och vi är trea.