FC SkitlivFC SKITLIV

Ljiljan - FC Skitliv

2-3
19 september 2023

Ligatiteln förlorade vi med vår katastrofala insats på Unatletico för några veckor sen och nu var det bara att försöka knipa andraplatsen.

Ljiljan såg taggade ut och sugna på revansch från uddamålsförlusten senast. FC Skitliv såg ut som ett gäng pensionärer som var på väg till bingo.

Quislingen, detta fysiska praktexemplar missar matchen pga lunchätning som resulterade i ryggskott. Han ersattes av Grandalen som länge suktat att få chansen mellan stolparna.

Vis av erfarenhet fortsatte staben med den inslagna 3-2-1 taktiken och försöka tråka ut motståndarna. Gianfranco, Vaffanculo och de Tjång fick agera haverikommision i försvaret.

Mittfält blev Hector Salamanca och Bjerwen medans van der Haak fick chansen på topp, mest pga att Magnifiksson, även denna gång, inte kunde klockan.

Ljiljan började matchen med att trycka på och FC Skitliv fick försvara sig. Det var inte helt oväntat. Men det är skitlivet som får första chansen när den nyinbytte Magnifiksson får ett friläge som han förvaltar på sämsta sätt.

Istället är det Ljiljan som tar ledningen när de gör sin patenterade passa bollen, alla missar, bollen rullar in i mål. 1-0. Ser uppgivet ut och alla tänker att det är en sån dag igen. Skitliv.

Efter lite harvande fram och tillbaka tycker Ljiljans back synd om oss och serverar Magnifiksson bollen och han vågar inget annat än att rulla in kvitteringen. De andra i Ljiljan är inte lika övertygade av deras lagkamrats insats.

Vaffanculo, mittbacksgeneral för kvällen, visar upp taktisk briljans när han driver upp bollen och ser tre stycken motståndare komma emot honom och en mindre begåvad fotbollsspelare hade passat bollen till en lagkamrat men Vaffanculo väljer att springa igenom motståndarna. Och det hade varit riktigt snyggt om det inte vore så att det bara var han som kom ut på andra sidan medans bollen hamnade i Ljiljans ägo och en ypperlig chans att sätta ledningsmålet men Grandalen gör en fin räddning och räddar Vaffanculos ära.

Istället är det FC Skitliv som tar ledningen när Grandalen, som bara behövde ett par minuter på sig att inse att i FC Skitliv bygger man inte bakifrån utan man hivar så långt upp som möjligt till Magnifiksson som får sköta det därifrån. Sagt och gjort, en långboll till Magnifiksson som han missar och den studsar över honom och man tror att situationen är över men fanskapet hinner på något sätt upp bollen och lobbar bollen kyligt i en båge över målvakten. Ren och skär erotik.

Eufori! Men säg den lycka som varar. Ljiljan kliver upp och skjuter i slottet och det styrs av en Skitlivare och in i mål. 2-2 och halvtidsvila.

Andra halvlek startar i ett rasande tempo och det dröjer inte länge innan Grandalen skickar upp en långboll som van der Haak är upp och skarvar vidare till Magnifiksson som ligger på rull och sätter sitt hattrick. Enkelt.

Quislingen på sidan försöker få manskapet att förstå att nu leder vi, vi behöver inte flytta upp allt manskap hela tiden. Quislingen vet att han pratar inför döva öron, men det lär ändå kommuniceras.

Magnibrorsson tar för sig från sin mittfältsroll och rycker sig loss för ett hyfsat läge när han blir fälld och blir tilldelad en frispark. Resultatlöst.

Matchen börjar bli mer ruffig och Magnifiksson är nära härdsmälta när han inte får en frispark efter att ha haft en ryggsäck på ryggen i 10 meter. Han sätter fart hemåt och försöker kanske vinna bollen, men missar både bollen och motståndaren men får ändå frispark mot sig. Magnibrorsson får då härdsmälta och tilldelas ett gult kort för ha läxat upp domaren.

Kulmen av allt är när Ljiljans mittback kommer sprintandes från sin backposition till FC Skitlivs avbytarbänk där Magnibrorsson får sig en brysk tryckare i ryggen. Endast ett gult kort dock.

Ljiljan försöker febrilt att få till en kvittering men än en gång är det ett heroiskt arbete av hela FC Skitliv som håller undan och vinner matchen rättvist.

Säsongen är över!

Statistik

Spelade matcher: 15
Gjorda mål: 29 (1.93 per match)
Insläppta: 47 (3.13 per match)
Gula kort: 3
Röda kort: 0

Skytteliga vinnare: #2 Magnifiksson, 14 mål
(48% av lagets mål. Inte ens 50%. Knappt värt att förnya kontraktet.)

Assistkung: #7 van der Haak, 4 assist.

Kortligan: Bjerwen, Magnibrorsson och de Tjång, 1 gult kort.

2-3

Truppen

 • #2 Magnifiksson
 • #7 van der Haak
 • #13 Gianfranco
 • #39 Bjerwen
 • #41 Grandalen
 • #55 Magnibrorsson
 • #88 de Tjång
 • #97 Hector Salamanca
 • #99 Vaffanculo

Mål

 • #2 Magnifiksson
 • #2 Magnifiksson
 • #2 Magnifiksson

Assist

 • #7 van der Haak
 • #41 Grandalen

Varning

 • #55 Magnibrorsson