FC SkitlivFC SKITLIV

FC Skitliv - Unatletico

3-4
5 september 2023

Det går fort i hockey. Från att ha ska spelat mot Ljiljan till att få stryk av Unatletico på bara en timme. Det är så det är i FC Skitliv. Det är så det alltid har varit.

Startsjuan komponerades på följande sätt. Quisling i mål. Bjerwen och Tegera A som mittlås med Magnibrorsson som förste reserv. På mittfältet fick van der Haak, Vaffanculo och Gianfranco plats med de Tjång och Laurent Blanck frustande som spetälska hankaniner på sidan. Längst fram stod Magnifiksson och skulle axla det stora ansvaret att leverera mål samtidigt som Shoten in het Grof stod redo för att visa att han inte är så dålig som han ser ut.

Unatletico hade skrapat ihop 5 man lagom till avspark och avsparkstiden sköts upp då det fortfarande stod fans som försökte ta sig in på arenan.

Efter cirka 20 minuter när alla kommit in på arenan satte FC Skitliv full fart framåt, trots bättre vetande. Staben vägrar inse att 2-3-1 är dömt att misslyckas mot Unatletico och motståndarna får kontringar på kontringar men på något sätt är det FC Skitliv som tar ledningen när Magnifiksson löper som en tik längs högerkanten och, hör och häpna, gör ett inspel där, hör och häpna, det kommer en medspelare i form av van der Haak som bredsidar in ledningsmålet!

FC Skitlivs kryptonit är ju en ledning och det börjar bli haveri direkt efter ledningsmålet och hade det inte varit en heroisk insats av Laurent Blanck som är lika lång som han är kort, fläker sig fram och täcker ett skott som styrs ut till hörna. Men säg den lycka som varar. Unatletico kopierar FC Skitlivs ledningsmål och gör ett inspel från kanten till en fristående striker som bara rakar in 1-1.

Emellanåt sticker vi fram och Magnifiksson är ytterst nära att sätta 2-1 men bollen träffar stolpen och rullar ut längs mållinjen. Ovanligt.

Unatletico gör istället 1-2 strax innan halvlek på ett skott som går mellan benen på Gianfranco och Quislingen behagar inte att flytta sig feta arsle.

Quisling försöker förmedla i halvtid att vi inte kan flytta upp varenda gubbe varenda gång. Det är inte så att vi inte förstår, det är bara så att vi inte kan. Vi är inte så bra. Vi är inte så smarta. Vi är inte så snabba. Vi är inte så tekniska.

Andra halvlek börjar med att Unatletico gör 1-3 på en kontring. Quislingen försöker förmedla att vi inte kan flytta upp varenda gubbe varenda gång. Det är inte så att vi inte förstår, det är bara så att vi inte kan. Vi är inte så bra. Vi är inte så smarta. Vi är inte så snabba. Vi är inte så tekniska.

Det tar inte långa stunden innan 1-4 kommer när det är totalt haveri i försvaret. Bjerwen och Tegera A ålar sig fram längs mattan och lyckas på ett magiskt sätt att inte få iväg bollen och Unatletico med sin vanliga tur får på något magiskt sätt med sig bollen och smeker in bollen.

Efter 1-4 målet backar dom hem och försöker maska hem segern men Magnibrorsson i mittförsvaret har tagit sig upp i plan och snurrar upp halva Unatletico och de ser ingen annan lösning än att sparka ned honom i straffområdet. Domaren behöver inte dubbelkolla med VAR utan dömer straff.

Quislingen ropar att Magnifiksson ska ta den men han vägrar så Quislingen får vagga upp från sin målvaktsposition och ta hand om den själv. Ni vet ju själva att det är målgaranti när Quislingen skjuter straff. 2-4!

Unatletico börjar bli nervösa och Quislingen ropar att vi ska flytta upp varenda gubbe varenda gång. Det är inte så att vi inte förstår, det är bara så att vi inte kan. Vi är inte så bra. Vi är inte så smarta. Vi är inte så snabba. Vi är inte så tekniska.

Gianfranco, ledbruten och deprimerad längs en vänsterkant snubblar fram en boll till Magnifiksson som gör det han har betalt för att göra. 3-4 sitter som en smäck och Unatletico börjar bli nervösa.

Shoten in het Grof, totalt osynlig i matchen berikar dock den långväga publiken med en bicycleta. Han är givetvis inte i närheten av bollen men ändock, en bicycleta. Det kommer man långt på i FC Skitliv. Klart godkänt.

I sedvanlig ordning försöker vi skeppa långt och vi tilldelas en frispark strax utanför straffområdet när El Tractor klättrar på Magnifiksson. Frisparken förvaltas ohyggligt bedrövligt.

Tyvärr håller Unatletico ut och vinner och vi i FC Skitliv får återigen gå tillbaka till ritbordet och försöka hitta en taktik som fungerar. Det är inte så att vi inte förstår, det är bara så att vi inte kan. Vi är inte så bra. Vi är inte så smarta. Vi är inte så snabba. Vi är inte så tekniska.

Nästa match blir eventuellt redan imorgon.

3-4

Truppen

 • #2 Magnifiksson
 • #6 Tegera A
 • #7 van der Haak
 • #9 Shoeten in het Grof
 • #13 Gianfranco
 • #23 Magnibrorsson
 • #39 Bjerwen
 • #44 Laurent Blanck
 • #45 Quisling
 • #88 de Tjång
 • #99 Vaffanculo

Mål

 • #2 Magnifiksson
 • #7 van der Haak
 • #45 Quisling

Assist

 • #2 Magnifiksson
 • #13 Gianfranco
 • #23 Magnibrorsson